Behandling af ældre

Alder er ingen hindring for at få det bedre

Den ældre generation – dvs. når man er over 60 år –  udgør en større og større del af befolkningen. Uanset alder så ønsker alle, at vi kan bruge kroppen uden gener. Vi gider ikke være hæmmet af smerter og dårlig funktion i muskler og led.
Forskningsmæssigt ved man allerede nu, at ældre faktisk har de samme typer af problemer som de yngre, men årsagerne kan være forskellige.
Det viser sig også, at alder i sig selv ikke er en hindring for at få det bedre og at effekten af behandling, træning og vejledning kan være lige så god hos den ældre generation som hos den yngre.
Hver 5. person, der bliver undersøgt og behandlet hos kiropraktorer i Danmark, er over 60 år. Der er ingen aldersgrænse for hjælp hos kiropraktoren, da vejledning, øvelser og behandling tilpasses den enkelte, når diagnosen er stillet.

Læs mere om kiropraktik her →

Det er vigtigt at være aktiv

Når man lever et aktivt liv, kan man nedsætte den såkaldte biologiske alder. For eksempel kan en 80-årige have en funktionsevne, som man typisk ville forvente hos en 65-årig. Omvendt kan en 65-årig person, der ikke bruger kroppen, men lever et inaktivt liv, være i så dårlig fysisk form, at den biologiske alder vil være 80 år.
Ældre, der er aktive i deres hverdag, har desuden nedsat risiko for at få ondt i bl.a. ryg og nakke. De kommer sig også hurtigere, hvis uheldet er ude. Men med aktiviteten kan der også komme skader og overbelastninger, og hvis problemerne ikke går væk af sig selv, kan der være behov for en undersøgelse hos kiropraktoren, så den rette behandling kan iværksættes.

SeniortraeningRygcenter

Se også vores populære seniortræningshold

Et sjovt træningstilbud for seniorer over 60 år.

Hvordan kommer jeg igang?

Du kan komme direkte til os – der kræves ingen lægehenvisning for at få behandling hos kiropraktoren. Har du en lidelse, der ikke egner sig til behandling hos kiropraktor, vil vi naturligvis henvise til din egen læge.