Genoptræning

Det bedste træningsforløb til dig og din krop

I de fleste tilfælde er det vigtigt, at behandlingsforløbet bliver understøttet af træning, bl.a. for at undgå tilbagefald. I nogle tilfælde er det tilstrækkeligt at lave øvelser derhjemme eller dyrke almindelig motion. I andre tilfælde er det nødvendigt at gå mere målrettet til værks – vi skal nok rådgive dig på bedste måde.

kontakt os

Genoptræning

Du kan selv gøre meget for at få det bedre

Træning er din bedste makker

Det er vigtigt, at du selv er aktiv i behandlingen af din skade. En bedring sker ikke udelukkende ved behandlingen – det er en proces over tid, hvor det er en nødvendighed med dig som aktiv medspiller.

Træning kan bruges til at opnå forskellige mål. Du kan forbedre styrken, øge musklernes udholdenhed eller træne koordinationen mellem dine muskler, led og nervesystem. Du kan træne dine stabiliserende muskler, så du ikke er så sårbar. 

Når vi er nået så langt i din behandling, at leddene i din ryg eller nakke er begyndt at fungere igen, er det vigtigt, at muskulaturen bliver styrket, så du kan undgå tilbagefald. Vi står klar til at hjælpe dig med en solid erfaring inden for genoptræning. 

 

Genoptræningsforløb

Et typisk genoptræningsforløb 

Et genoptræningsforløb starter altid med en konsultation hos en af vores behandlere. Her finder I sammen ud af, hvad der er bedst for dig, da alle kroppe er unikke.

Et typisk forløb kan starte med 3-6 x stabilitetstræning. Herefter har du en 1. træning med din behandler, hvor du får lavet et personligt genoptræningsprogram på baggrund af diverse tests. Du er nu klar til at starte decideret genoptræning.  

Traeningsforloeb-rygcenter-aarhus

Læs mere om de forskellige steps i genoptræningsforløbet nedenfor:

1.
Stabilitetstræning

2.
Førstegangstræning

3.
Superviseret træning

4.
Selvtræning