Akupunktur

Forebyggelse og symptombehandling med akupunktur

 

Akupunktur kan anvendes til behandling af en lang række symptomer og sygdomme, herunder led- og muskellidelser samt hovedpine. Vi tilbyder desuden også øreakupunktur.

Book online

Vi tilbyder

Akupunktur

Hvad er akupunktur?

Det centrale omdrejningspunkt i akupunktur er at aktivere kroppens egne energier og reserver til at genoprette balance i kroppen. Akupunktur tager udgangspunkt i en 5000 år gammel kinesisk og taoistisk medicinsk naturfilosofi og er forklaret ud fra principperne omkring yin og yang. Ved at indsætte tynde nåle i bestemte punkter forskellige steder på kroppen stimuleres vores livsenergi for “Qi”. Qi opstår i bevægelsen mellem Yin og Yang og strømmer i et komplekst mønster gennem organerne og deres tilknyttede meridianer. Disse meridianer styrer og nærer hver især et indre organ. Til hvert af disse organer er der knyttet en bred vifte af fysiologiske og mentale funktioner. Underskud eller blokeringer i meridianer og deres tilknyttede organer fører til fysiske og psykiske lidelser.

Hvordan virker akupunktur?

Ved akupunktur gennembryder man meridianpunkterne ved at stikke en tynd nål igennem huden og den underliggende muskel. Immunsystemets aktivering af den fysiologiske påvirkning frigiver smertelindrende stoffer lokalt ved indstiksstedet og centralt i hjernen. Virkningen er langsomt indsættende og efter 5-6 behandlinger, vil der kunne opleves en begyndende effekt. Ved behandling af langvarige smertetilstande behandles 6-12 gange. 

Akupunktur kan blandt andet afhjælpe: 

  • De fleste former for smerte
  • Symptomer fra muskler og led
  • Hovedpine

Verdenssundhedsorganisationen WHO har udarbejdet en omfattende liste over en række sygdomme, hvor akupunktur anbefales: bl.a. luftvejslidelser, neurologiske lidelser, smerte behandling samt muskel- og knoglesygdomme. Se listen her

Hvordan kommer jeg igang?

Du kan henvende dig direkte til klinikken. Det kræver ikke lægehenvisning at få behandling hos vores akupunktører.

Nyttig info:

Vores akupunktører er RAB-godkendte. Dækker dit forsikringsselskab behandlingen informer da vores sekretær om dette.

Se vores priser her

Vi tilbyder også:

Kiropraktik

Kiropraktik

Fysioterapi

Fysioterapi

Kranio-Sakral-Terapi

Kranio Sakral Terapi

Massage-rygcenter-aarhus

Massage