Det behandler vi

Kiropraktik

Nakkesmerter

Én ud af tre personer har haft nakkesmerter inden for de seneste 14 dage og omkring hver fjerde person har nakkesmerter med jævne mellemrum. Nakkesmerter er altså meget almindelige, men de skyldes sjældent noget alvorligt. Desværre påvirker nakkesmerter ofte dagligdagen i en sådan grad, at det kan forringe livskvaliteten eller nedsætte din arbejdsevne. 

Nakkesmerter kan være opstået som følge af overbelastninger, arbejdsstillinger eller uheld som piskesmæld.

De fleste former for nakkesmerter skyldes spændinger i nakken eller nakkemuskulaturen og kan afhjælpes helt eller delvist med behandling, øvelser og den rigtige vejledning. 

Hovedpine

80% af alle hovedpiner stammer fra nakken. Hovedpine er en folkesygdom, der rammer på tværs af køn og alder. Hovedpine er en af de hyppigste smertelidelser i befolkningen. Ca. hver 10. dansker har hovedpine hele 1-2 gange om ugen. 

Hovedpine kan skyldes mange forskellige ting lige fra forholdsvis banale årsager til meget alvorlige sygdomme. Så hvis du lider af hovedpine er det vigtigt, at du får det undersøgt. 

De fleste hovedpiner kommer fra spændinger i nakken eller nakkemuskulaturen og kan heldigvis afhjælpes helt eller delvist med behandling, øvelser og den rigtige vejledning. 

Svimmelhed

Nakkerelateret svimmelhed kan skyldes nedsat eller manglende bevægelse i nakkens led og muskler. Hermed sendes der fejlagtig information til hjernen om hovedets bevægelse, hvilket kan resultere i svimmelhed. Behandling kan i langt de fleste tilfælde afhjælpe dette problem.

Inde i ørets buegange, kan små kalkkrystaller rive sig løs og skabe svimmelhed. Symptomerne på løse øresten opstår særligt ved bevægelse af hovedet, som når man lægger sig ned eller vender sig i sengen. Det kan være ret voldsomt, og derfor kan der også opstå kvalme, og nogle gange opkastninger. Men det er ganske ufarligt og kan kureres med den rette behandling.

Kæbe/bidfunktion

Kæbeproblemer kan være i form af klikkende lyder eller smerter i kæbeleddet. Dette kan skyldes fejlfunktion, der stammer fra kæbeleddet.

De fleste af denne form for kæbeproblemer kan afhjælpes helt eller delvist med behandling af kiropraktor og evt. kraniosakral terapi, øvelser og den rigtige vejledning.