Det behandler vi

Kiropraktik

Brystryg

Blandt de mest hyppige problemer er dårlig kropsholdning, som forårsages af at sidde eller stå i lang tid med forkert ryglæn eller ujævn vægtfordeling, kan medføre smerter og ubehag i brystryggen.
Muskel- og led betændelse, som kan skyldes overanstrengelse, gentagne bevægelser eller dårlig kropsholdning og kan forårsage smerter og stivhed i brystryggen.
Skader som forstuvelser, forstrækninger eller brud i brystryggen kan forårsage alvorlige smerter og kræver øjeblikkelig handling.
Knogleskørhed er nedsat knogletæthed, som typisk ses hos ældre, kan medføre knoglebrud i brystryggen og forårsage vedvarende smerter.
En unormal forøgelse i den naturlige krumning af brystryggen kan resultere i en rundet ryg og give smerter og nedsat bevægelighed.
Tryk på nerverødderne i brystryggen kan forårsage smerte, prikken, følelsesløshed eller svaghed i brystet eller arme.

Diskusprolaps

Imellem ryghvirvlerne er der en støddæmpende bruskskive også kaldet diskus. Denne er opbygget af en hård ydre skal, der omgiver en indre blød kerne. Ved en diskusprolaps er den bløde kerne trængt ud igennem en revne i den hårde skal. Derved kan den påvirke en eller flere nerver i ryggen. Diskusprolaps optræder oftest i lænden, mindre hyppigt i nakken og sjældent i brysthvirvelsøjlen.
Diskusprolaps står for de fleste som det værste, der kan ske med ryggen. Det er da også en alvorlig lidelse, som i sjældne tilfælde kan være ensbetydende med varig skade. De fleste kommer sig dog uden varige mén. Idag opererer man langt færre patienter med diskusprolaps end tidligere. Bl.a. på baggrund af forskning der har vist, at ikke-operativ behandling, øvelser og vejledning i langt de fleste tilfælde er mindst lige så effektiv og virkningsfuld, men samtidig mindre risikabel og mindre skadelig.